פרקט למינציה, של חברת ארודור, הוא למעשה פרקט סינטטי עשוי מחומרים המדמים את המראה הטבעי של העץ. בואו לראות את המבחר האיכותי שלנו.
החומרים מהם עשויים פרקטי הלמינציה הינם בעלי עמידות גבוהה ללחות, לאור ולכתמים.
פרקט למינציה הוא פתרון מושלם לכל מי שמעוניין במציאת האיזון שבין יופי מרהיב לבין נוחות, עמידות ומחיר נוח. השילוב בין כל אלה מתאפשר בזכות טכנולוגיה מתקדמת.
לפרקט למינציה ישנם לא מעט יתרונות, כגון: מגוון דגמים גדול, עמידות של שנים רבות לשחיקה, מראה אטרקטיבי, ניקיון ותחזוקה פשוטים ומחיר זול יחסית.
איכותו של פרקט למינציה נבחנת לפי שני פרמטרים עובי ואיכות הצילומים של העץ: ככל שהפרקט עבה יותר, הוא אטום יותר לרעשים, עמיד יותר בפני רטיבות ובפני שחיקה באופן כללי.
איכות שכבת צילום העץ היא זו שתקבע את החוויה האסתטית שלכם – ככל שהצילום איכותי יותר – כך יהיה לכם קשה יותר להבדיל בין פרקט עץ לבין פרקט למינציה.
הפרקט מוגדר כפרקט סינטטי משום שהוא נבנה משלוש שכבות: התחתונה עשויה עץ דחוס איכותי (בפרקטים איכותיים במיוחד – HDF ולא MDF), האמצעית היא נייר צילום איכותי ביותר שעליו נמצא צילום העץ והיא חזקה במיוחד והעליונה היא ציפוי הגנה שקוף (לכה), השומר על הפרקט מפני שחיקה ולחות. מתחת לכל אלו קיימת גם שכבת הגיבוי – לוח נוסף המייצב את המבנה ומגן על הפרקט מפני לחות. השכבות מחוברות אחת לשנייה ע"י שרף, חום ולחץ.
העובי הסטנדרטי של פרקט סינטטי נע בין 6 מ"מ לבין 8 מ"מ, אך קיימים גם פרקטים עבים יותר עם מקדם שחיקה גבוה עוד יותר. מה שבעצם מאריך את החיים של אותו פרקט אצלך בבית או במשרד. בבחירת פרקט סינטטי העובי משמעותי גם בגלל הרעשים ומכיוון שמחיר הפרקט משתנה גם הוא ביחס לעובי הפרקט.
כיבואן פרקטים, חברת ארודור מעמידה לרשותכם מגוון פרקטים, החל מ-8 מ"מ ועד 12 מ"מ ובדרגות AC-4 ו-AC-5, במחירים משתלמים במיוחד.
בחירת החברה המייצרת את הפרקט
בעולם ישנן חברות רבות המייצרות פרקטי למינציה, אך בין פרקטים שונים קיימים פערי איכות משמעותיים. לכן חשוב לבדוק מהי ארץ הייצור של הפרקט גב הלוח של הפרקט או על אריזת חבילת הפרקט.
יש מתקיני פרקטים, חנויות פרקט ואתרי אינטרנט שאומרים ללקוחותיהם בפרסומיהם "פרקט גרמני" ולמעשה הם מתכוונים לפרקט סינטטי תוצרת סין המיוצר בטכנולוגיה גרמנית, לכן חשוב לבדוק תמיד גם את ארץ הייצור של הפרקט!
איכות גבוהה מאוד – מיוצר בד"כ במערב גרמניה.
איכות טובה – מיוצר בד"כ במערב אירופה.
איכות בינונית – מיוצר בד"כ במזרח אירופה.
איכות נמוכה – מיוצר בד"כ בסין ובמזרח הרחוק.
ניתן למצוא גם פרקטים המיוצרים בסין ובמזרח הרחוק בטכנולוגיה גרמנית ברמה טובה יותר, אבל הם עדיין רחוקים מהאיכות של פרקט סינטטי מתוצרת גרמניה.
חברת ארודור מציעה פרקט למינציה גרמני באיכות הגבוהה ביותר תוצרת החברות Meister ,Krono, Kronotex, המובילות באיכות החומר ובצילומי הפרקט שלהן – לא תוכלו להבדיל בינם לבין פרקט עץ רגיל.
חברת ארודור עובדת עם מותגי הפרקטים המובילים בעולם. קראו כאן על המותגים, על תהליך ההתקנה ומידע נוסף על פרקט למינציה.
דגמים ומידע נוסף
מתלבטים בין פרקט למינציה או עץ? כך תחליטו
ההבדל בין פרקט למינציה לפרקט עץ מתבטא לא רק בחומר הגלם עצמו אלא באפיקים נוספים. שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
מה התקציב שלכם? מחיר פרקט עץ יקר משמעותית גם מבחינת חומר הגלם וגם מבחינת ההתקנה שלו. אם התקציב שלכם מוגבל אולי תעדיפו פרקט למינציה, שמגיע בטווח רחב יותר של מחירים ואף ניתן להתקנה עצמית בידיו של הנדימן מוכשר.
איפה תתקינו את הפרקט? פרקט סינטטי עמיד יותר למים ושחיקה מאשר פרקט עץ. אם אתם מתכננים להתקין אותו באזורים שבהם יש תנועת רהיטים או סיכון לשלוליות, אולי תעדיפו לבחור בו.
נוחות תחזוקה פרקט עץ דורש תחזוקה רצינית יותר מפרקט למינציה על מנת לשמור את העץ הטבעי. כמו כן נדרש ליטוש של השכבה העליונה לאחר מספר שנים.
האם תשארו בנכס שנים ארוכות? ההשקעה בפרקט עץ שווה במיוחד בנכסים שמיועדים לטווח הארוך. עם תחזוקה נכונה, פרקט זה יכול להחזיק דורות תוך שמירה על מראהו.
אם אתם מתכננים לשדרג נכסים במהלך חייכם, פרקט למינציה יעשה עבורכם את העבודה – הוא יראה טוב מספיק לחקות את מראה העץ היוקרתי למשך התקופה בה תהנו מהנכס.
פרקט למינציה – יתרונות וחסרונות
עמידות וניקיון
עמיד מאוד, גם בשימוש אינטנסיבי, ואינו נשרט בקלות.
קל לתחזוקה – בשונה מפרקט עץ טבעי, פרקט למינציה אינו זקוק לליטוש ולחידוש תקופתיים ויופיו נשמר למשך שנים רבות.
קל מאוד לניקוי ואינו סופג את האבק וקרדית האבק (בשונה משטיחים מקיר לקיר).
עמיד ללכלוך, לאבק ולכתמים כגון יין אדום או ריבה.
בעל עמידות גבוהה להשפעה של ריהוט כבד, נעלי עקב, בדלי סיגריה, מכות ושחיקה.
זול ביחס לפרקט עץ מלא.
ניתן לתיקון במקרה של נזק (פשוט מחליפים את הלוח הפגום).
התקנה, מחיר, מגוון, אסתטיקה
התקנה קלה יחסית וללא דבק.
קיים במגוון גדול מאוד של דגמים וצבעים.
קל משקל וקל להובלה.
ניתן לפירוק ולהרכבה מחדש בבית אחר.
בעל מראה קבוע ולא משתנה – בשונה מפרקט מעץ מלא.
בידוד
רצפת פרקט למינציה שומרת על בידוד תרמי גבוה ונעימה מאוד למגע (בשונה מריצוף קרמיקה, אבן או שיש שהם קרים בחורף וחמים בקיץ).
רוב רצפות הפרקט מתאימות לחימום תת רצפתי.
יש גם חסרונות:
רגיש למים, לנוזלים וללחות.
פרקט למינציה לא איכותי עשוי לתפוס עובש, פטריות, להתקלף ולהישחק. לכן מומלץ לבחור פרקט איכותי ולשים לב לכל הדגשים שפירטנו.
סרטון המדמה התקנת פרקט למינציה
מה משפיע על המחיר?
מחירם של פרקטים מושפע מאיכותם ומעובים. המחירים הממוצעים נעים בין 39 ₪ ל-150 ₪ למ"ר. העלות תלויה מאוד גם בחנות שממנה תרכשו את הפרקט. ברכישת פרקט למינציה בחברת ארודור, תוכלו ליהנות ממחירים משתלמים במיוחד וללא פערי תיווך, שכן במקרה זה תמצאו את עצמכם קונים ישירות מחברה שהיא יבואנית פרקטים.
כיצד לחשב את כמות חבילות הפרקט שיש להזמין?
חשבו את גודל החדר.
הביאו בחשבון פחת כתוצאה מניסור לוחות הפרקט (לצורך התאמתם לחלל). הפחת נע בדרך כלל בין 5 אחוז ל-10 אחוז. לכן אנחנו ממליצים לחשב פחת של 10 אחוז (הרי לא תרצו לגלות בסיום ההתקנה שחסר לכם לוח אחד לסיום ההתקנה).
את התוצאה שתקבלו חלקו בכמות המ"ר שיש בחבילת הפרקט. לפעמים תצטרכו לעגל את המספר כלפי מטה או מעלה. חברת ארודור נותנת לכם את האפשרות להזדכות על חבילות שנשארו סגורות (באריזה שלמה, מקורית וללא נזק).
איך מתקינים פרקט למינציה
התקנת פרקט למינציה אינה קשה וניתן לעשות זאת עצמאית. חשוב להכין מראש כלי עבודה הכוללים ספוג, סרט דביק, דבק חם, מסמרים, וחבילת פרקט עם מספר פנלים נוספים. פרשו את הספוג על גבי המשטח המיועד והדביקו אותו כדי שלא יזוז במהלך התקנת הפרקט. השתמשו בסרט הדביק להצמדת כל שתי יריעות דו צדדיות, כלומר הדבק יחבר את הספוג לרצפה ולספוג עצמו.
צרו חוצצים בין הקיר לפרקט, באורך של כ – 8 מ"מ. כדי ליצור את החוצץ השתמשו בקרש, חתיכת עץ וכדומה. התחילו לחבר את הפנלים, ממש כמו לגו. התאימו חלק לחלק עד שתשמעו "קליק" שיבשר לכם שהחיבור תקין. אם עדיין קיים רווח, ניתן לחזק אותו באמצעות דפיקות עדינות בפטיש. אם רצועות הפרקט אינן תואמות במדויק את מידות החדר, תוכלו לנסר אותן באמצעות מסור זוויתי ולאחר מכן הדביקו אותם לדפנות הקיר באמצעות דבק חם.
שלב אחרון בתהליך הוא הוצאת החוצצים וחיבור הספים באמצעות דבק חם וחיזור עם דבק נייר, או הנחת פריט כבד עליהם למשך כמה שעות. המדידה צריכה להיות מדויקת כדי לא ליצור בעיות בפתיחת וסגירת דלתות החדר.
בחירת מקום הקנייה
כיום ניתן לקנות פרקטים ברשתות הגדולות של עשה זאת בעצמך, רשתות של חנויות פרקטים, חנויות פרקטים עצמאיות, חנויות מקוונות באתרי אינטרנט, מתקיני פרקט סינטטי ויבואני פרקטים.
חשוב מאוד לבדוק את העלות הכוללת של הפרקט הסינטטי: מקומות רבים "דגים" את ציבור הלקוחות ע"י כך שהם מפרסמים פרקט סינטטי במחירים נמוכים מאוד של 29-49 ₪ למ"ר. מה שהם לא מפרסמים לקהל הציבור בד"כ הוא שמחיר הפרקט הסינטטי אינו כולל: פנלים, תשתית לפרקט (ספוג, שעם), ספים, הובלה, עבודה (הכנת תשתית, קיצור דלתות) ומע"מ.
לאחר חישוב של העלות הסופית למ"ר רואים שהגענו למחיר הגבוה פי כמה ממה שחשבנו לעצמינו בתחילה והיינו יכולים במחיר זה לקנות פרקט סינטטי הרבה יותר איכותי שיחזיק מעמד שנים רבות.
ולכן צריך וחובה תמיד לאסוף את כל הפרמטרים ולחשב את סך העלות הכוללת והסופית למ"ר.
למה כ-85% מהפרקטים שנמכרים בישראל (ובעולם) הם פרקט סינטטי?
פרקט למינציה נחשב כפרקט עמיד מאוד ומתאים לשימוש במשרדים, חדרי ישיבות, עסקים, קניונים, חנויות, בתים פרטיים ודירות.
פרקט למינציה איכותי מחזיק מעמד שנים ארוכות, ומשום שאינו נשרט בקלות הוא נחשב לאופציה מועדפת בבתים עם ילדים קטנים או בעלי חיים.
מכל סוגי הפרקטים הקיימים בשוק פרקט למינציה הוא הפרקט הנמכר ביותר וזאת בזכות מגוון הדגמים הגדול, המראה האטרקטיבי, מקדם השחיקה הגבוה, מחירו הזול יחסית בהשוואה לכל פרקט אחר.